SİVAS / MERKEZ - Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu

May

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, paydaşların değerlendirmesine açıldı. Geleceğe umutla bakabilmek için hep birlikte düşünüyoruz.  Her şey geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha iyi bir eğitim ortamı sağlamak ve güçlü Türkiye için.

#köklerdengeleceğe

Nis

Hedef projesi ve Çedes projesi kapsamında manevi ve kültürel değerlerimizi yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak amacıyla okulumuzda Ramazan etkinlikleri düzenlenmiştir. Etkinlikler kapsamında milli değerlerimizden Hacivat ve Karagöz gösterisi yapılmış ilahiler ve şiirlerle Ramazan bilinci oluşturulmaya çalışılmıştır.

Nis

Sivas Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde yürütülen Hedef-Miras projesi kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak amacıyla iftar programı düzenlenmiştir.İftara okul idaremiz ve öğretmenlerimiz de katılmıştır.

Mrt

Vurulup tertemiz alnından,  uzanmış yatıyor.

Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla okulumuzda tören yapıldı. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyoruz.

Mrt

14 Mart Dünya Pi Günü. 2020 yılından itibaren UNESCO Dünya Matematik Günü olarak da kutlanmaktadır. π günü okulumuzda da çeşitli etkinliklerle kullanmıştır.

Mrt

ÇEDES projesi kapsamında ilimizde bulunan Zanaatkarlar Müzesi, Sanayi Müzesi ve şehrimizin değerlerinden biri olan Kongre Müzesi'ne gezi düzenledik.

Mrt

Ramazan ayı kapsamında okulumuzun kapıları ve koridorları süslendi. Ramazan davulcusu geleneğimiz öğrenciler tarafından maniler söylenerek yaşatıldı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü programı yapıldı. Program sonunda İstiklal Marşı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere  Okul Müdürü Halil İbrahim TAŞÇI hediyelerini verdi.

Mrt

Okulumuz atletizm takımı Anadolu ligi Sivas atletizm şampiyonasında 1.000 mt erkeklerde takım olarak Sivas şampiyonu olmuştur. Ayrıca Muhammed Ali Daştan Birinci Arda Karaçuha Üçüncü Hamza Kızılırmak Dördüncü olarak madalya almışlardır.

Mrt

Okulumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla deprem tatbikatı yapılmıştır.

Tatbikat kapsamında öğrencilerimiz çalan siren sesiyle birlikte "çök, kapan, tutun" tekniği uygulamış, siren sesinin bitimi ile kendilerine en yakın çıkıştan okuldan çıkmış ve ön bahçemizde toplanmıştır.

Müdür yardımcımız Adem BIYIKOĞLU toplanma alanındaki personel ve öğrencilerimize deprem anında hayata tutunmanın önemini ve yöntemlerini anlatarak öğrencileri bilgilendirdi